Een kijkje in de toekomst van Social Media…

Avatar foto
Geschreven door Marit van Tilburg
19-04-24

Op 8 februari vond het SocialToday Event plaats in het Beatrix Theater in Utrecht, georganiseerd door Frankwatching. Om up-to-date te blijven van de laatste trends en ontwikkelingen rondom Social Media zijn Miloe en ik (Marit) hierbij aanwezig geweest. Het was een dag vol met de nieuwste trends en strategieën voor bedrijven om op te vallen op platforms zoals Instagram, TikTok en LinkedIn. Ik neem u graag mee in een aantal opvallende take-outs die we van deze dag hebben meegenomen.

Innovatie in actie: Generatieve AI en persoonlijke content

Een hot topic was de opkomst van generatieve AI. Deze technologie maakt het mogelijk voor marketeers om op grote schaal content te personaliseren, waardoor interacties met het publiek meer betrokkenheid en relevantie krijgen. Door hierop in te spelen, kunnen bedrijven niet alleen hun publiek beter bereiken, maar ook hun online community vergroten.

Video, Video, Video: De kracht van korte video’s

Een andere belangrijke trend die werd besproken, was de opkomst van korte video’s als dé nieuwe standaard voor content. Met steeds kortere aandachtsspannes is het cruciaal voor bedrijven om hun boodschap snel en pakkend over te brengen. Het maken van boeiende videocontent is niet langer een keuze, maar een must voor succes op sociale media. En stiekem hebben we toch meer invloed op het algoritme dan dat men zou denken…

Strategieën voor succes: Naamsbekendheid, leads en conversie

Naast het bespreken van trends, gaf het SocialToday Event ook waardevolle inzichten in strategieën om naamsbekendheid te vergroten en conversies te stimuleren. Of het nu gaat om het samenwerken met micro-influencers of het beheren van communities, de sprekers deelden praktische tips die direct toepasbaar zijn.

Het toepassen in de praktijk

Met boeiende keynotes, expertsessies en interactieve workshops bood het event volop inspiratie en praktische kennis. Voor zowel ervaren marketeers als beginners was er genoeg te halen. Vol nieuwe informatie en inspiratie kwamen we dus terug van dit evenement. Deze nieuwe inzichten en ideeën konden we direct inzetten om onze social media diensten te verbeteren. Een aantal zaken konden we direct toepassen in onze dagelijkse werkzaamheden, op andere insights moeten we nog wat langer broeden. Aangezien ons Marketing & communicatie team voortdurend bezig is met social media, is het bijwonen van dergelijke evenementen essentieel om continu op de hoogte te blijven van alle nieuwe inzichten en trends. We kijken dus alweer uit naar het volgende evenement, zodat we ook deze informatie weer met u kunnen delen!

Reacties

Reacties zijn gesloten.

Interesse in meer trends binnen Social Media?

Laat het ons weten! In het contactformulier kunt u uw gegevens achterlaten. Dan nemen we z.s.m. contact met u op. U kunt natuurlijk ook direct contact met ons opnemen met onderstaande gegevens. We horen graag van u!

    Blijf nog even hangen er is nog meer te lezen