Waarom loyaliteitsprogramma’s de ruggengraat van klantbehoud zijn

Avatar foto
Geschreven door Marit van Tilburg
19-09-24

Klantbehoud is goud waard! Elke bestaande klant kost je niks aan werving, maar blijft wel bijdragen aan je omzet. Wat wil je nog meer? Bovendien zorgen loyale klanten voor positieve mond-tot-mondreclame. Wanneer klanten tevreden zijn met hun ervaringen delen ze dit graag met vrienden, familie en collega’s. Dit betekent dat je nieuwe klanten kunt aantrekken zonder extra marketinginspanningen, simpelweg door de aanbevelingen van je bestaande, tevreden klanten. 

 

Beloningen voor loyale klanten

Een goed loyaliteitsprogramma zorgt ervoor dat klanten beloond worden voor hun herhaalaankopen. Denk aan spaarpunten, kortingen of exclusieve aanbiedingen. Dit geeft je klanten die extra motivatie om keer op keer bij jouw supermarkt hun winkelwagentje te vullen. Want door een goed loyaliteitsprogramma voelen klanten zich gewaardeerd, en laten we eerlijk zijn, iedereen vindt dat fijn. Wij als Local Loyalty Group willen dit gevoel koppelen met lokale trots, om zo een onvergetelijke actie neer te zetten. Denk bijvoorbeeld aan een lokaal ganzenbordspel met herkenbare plekken uit je eigen dorp of stad. En het beste, klanten kunnen het unieke spel alleen kopen in jouw supermarkt.

Twee mannen spelen een lokaal Ganzenbordspel op de vloer, met illustraties van lokale herkenningspunten, als onderdeel van een supermarktactie om klantloyaliteit en betrokkenheid bij de gemeenschap te stimuleren.

De impact van voetbalplaatjesacties


Wil je de band tussen jouw supermarkt en je klanten nóg sterker maken? Dan is bijvoorbeeld een voetbalplaatjesactie een schot in de roos! Voetbalplaatjes van lokale sportteams die klanten kunnen verzamelen en ruilen, creëren een leuke en gezamenlijke ervaring die de hele buurt dichter bij elkaar brengt. Denk aan kinderen die naar elkaar toe komen om dubbele exemplaren te ruilen, ruildagen en nog veel meer. 

En het beste? Jouw supermarkt kan hier deel van uitmaken. Sponsoring van de lokale sportclubs benadrukt jouw inzet voor de gemeenschap. Dit geeft je klanten het gevoel dat ze niet zomaar boodschappen doen, maar ook bijdragen aan iets groters: het succes van hun eigen buurt. Resultaat? Loyalere klanten die een blijvende band hebben met jouw winkel!

Kinderen verzamelen en ruilen voetbalplaatjes van lokale teams bij een voetbalplaatjesactie, georganiseerd door de supermarkt voor klantloyaliteit en lokale betrokkenheid.

Tot slot

Een goed uitgevoerd loyaliteitsprogramma doet niet alleen de kassasystemen rinkelen, maar heeft ook een blijvende impact op klantloyaliteit, een win-winsituatie dus! Wil je zien hoe jouw supermarkt én de buurt kunnen profiteren? Bekijk onze referentiepagina en ontdek hoe onze loyaliteitsprogramma’s het verschil maken.

Reacties

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Hoe kunnen wij u verder helpen?

Bel ons, of vul het formulier in. Wij komen binnen 24 uur met u in contact.

    Blijf nog even hangen er is nog meer te lezen