Seizoensgebonden acties: maak jouw supermarkt het hele jaar door relevanter!

Avatar foto
Geschreven door Marit van Tilburg
22-10-24

In de supermarktbranche weten we maar al te goed wat de toegevoegde waarde van seizoensproducten is. Supermarkten stimuleren klanten graag om producten die in het seizoen zijn aan te schaffen. Wist je dat deze kracht van seizoensgebonden producten evengoed geldt voor seizoensgebonden spaaracties?

Elk seizoen biedt verschillende kansen waarop je als supermarkt kunt inspelen. Tijdens de zomer biedt een JBL-spaaractie een mooie kans om tegemoet te komen aan de wensen van jouw klanten, die willen genieten van muziek in het mooie weer. In de winter creëer je sfeer met een kerstbingo en in de herfst doen de Tefal braadproducten het weer goed. Zo heeft elk seizoen zijn eigen unieke mogelijkheden.

Hoe laat je een seizoensgebonden actie werken?

Om een seizoensactie tot een succes te brengen, moet je als ondernemer weten wat er onder je klanten speelt. Neem als voorbeeld de winter: als je aan de winter denkt, denk je aan kerst, toch? Wist je dat meer dan 80% van Nederland tijdens kerst gaat gourmetten (Lekker, 2024)? Gourmetten is dé manier voor families en vrienden om samen een leuke avond te hebben zonder al te veel tijd kwijt te zijn. Daarom organiseren wij met onze klanten rond deze tijd gourmet spaaracties. Maar er zijn nog veel meer kansen om in te spelen op de wensen van je klanten. Denk aan het tuinseizoen: in maart begint het bij veel mensen weer te kriebelen. De dagen worden langer, het weer zachter, en de behoefte om de tuin klaar te maken voor de zomer groeit. Dit maakt het de ideale periode om een spaaractie voor tuingereedschap te lanceren, bijvoorbeeld een Gardena-actie. Door dus op deze momenten in te spelen, creëert de klant onbewust een band met jouw winkel, wat zorgt voor terugkerende klanten!

Familie geniet van tuinieren met Gardena-producten in een groene tuin. Promotie voor hoge kortingen via seizoensgebonden acties voor supermarkten. Geschikt voor tuinen, balkons en dakterrassen, opgezet door Local Loyalty Group.

De kracht van positieve mond-tot-mondreclame


Succesvolle seizoensgebonden acties zorgen voor positieve mond-tot-mondreclame. Klanten delen hun leuke ervaringen met vrienden en familie. Geloof ons, dat leidt tot nieuwe klanten die willen proeven van wat jij te bieden hebt. Wanneer jouw supermarkt schittert met aantrekkelijke seizoensgebonden acties, zijn klanten maar al te graag bereid om hun boodschappenlijstje in jouw supermarkt af te vinken.

Tot slot

Dus, waar wacht je nog op? Door slim in te spelen op de seizoenen, maak je van jouw supermarkt de plek waar klanten graag willen zijn.

 

 

Geraadpleegde bronnen:
De verklaring voor het grote succes van het gourmetten – Lekker. (2024, 24 april). https://lekker.nl/inspiratie/de-verklaring-voor-het-grote-succes-van-het-gourmetten

Reacties

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Hoe kunnen wij u verder helpen?

Bel ons, of vul het formulier in. Wij komen binnen 24 uur met u in contact.

    Blijf nog even hangen er is nog meer te lezen