5 tips om een succes te maken van ‘Weekend van de klant’!

Avatar foto
Geschreven door Miloe Deenen
24-03-23

Het weekend van 30 september en 1 oktober is het weer zover: het “Weekend van de Klant”! Dit initiatief wordt sinds 1978 georganiseerd door UNIZO, de Unie van Zelfstandige Ondernemers, om de consumentenbewustmaking te vergroten en de lokale handel te steunen in België. Hoe speelt u hierop in als ondernemer? Hoe kan dit specifieke weekend u helpen om van uw klanten échte fans te maken? In deze blog geven we u graag 5 tips om er een echt succes van te maken!

1. Verwen uw klanten

Het “Weekend van de Klant” is een perfecte gelegenheid om uw klanten eens extra in de watten te leggen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan gratis koffie of thee bij aankoop, een kleine attentie bij het verlaten van de winkel of een leuke kortingscode voor de volgende bestelling. Kleine gebaren kunnen een groot verschil maken in de relatie met uw klanten. Met een extra persoonlijke touch worden uw klanten echt fan van uw winkel.

2. Creëer een gezellige sfeer op de winkelvloer

Om de klanten extra te verwennen, kunt u de sfeer in uw winkel ook een extra boost geven. Zorg voor decoratie die past bij het thema, ludieke aankondigingen en een feestelijke sfeer in de winkel. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een silent disco tijdens het doen van de boodschappen of een spellenmiddag (met een uniek lokaal Ganzenbord ;-)). Een unieke winkelervaring blijft immers hangen bij klanten. Ze zullen er nog lang over napraten!

3. Zet sociale media in

Sociale media zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit het leven. Maak hier dan ook optimaal gebruik van tijdens het “Weekend van de Klant”. Promoot bijvoorbeeld uw acties via Facebook en Instagram, hou uw klanten op de hoogte van de nieuwste trends en geef hen een sneak peek van wat er binnenkort te verwachten valt in uw zaak. Met een goede aankondiging zullen uw klanten beter geïnformeerd zijn en zal de opkomst een stuk groter zijn!

4. Focus op persoonlijk contact

Als ondernemer heeft u niet altijd voldoende tijd om al uw klanten evenveel aandacht te geven. Tijdens het “Weekend van de Klant” kunt u proberen hier meer tijd voor vrij te maken. Échte persoonlijke aandacht wordt ook vaak erg op prijs gesteld. De zaken die niet te koop zijn, zijn juist zo waardevol! Maak bijvoorbeeld een babbel-kassa voor ouderen om een praatje te maken en probeer zo veel mogelijk persoonlijk contact te hebben met uw klanten: stel vragen, luister naar hun verhalen en geef hen bruikbare tips. Zo zullen ze zich gehoord en begrepen voelen en dit zal hun loyaliteit alleen maar vergroten!

5. Werk samen met andere ondernemers

Samen staan we sterker! Zoek daarom tijdens het “Weekend van de Klant” de samenwerking op met andere lokale ondernemers. Bijvoorbeeld door verschillende kortingen te stapelen als iemand bij meerdere winkels koopt, of door elkaars producten aan te bevelen. Dit geeft niet alleen meerwaarde voor de klant, het kan ook leiden tot nieuwe klanten in uw winkel. Daarnaast kan door de verbroedering onder de ondernemers ook mooie lange termijn partnerships ontstaan.

In deze tijd is het steeds belangrijker om van klanten échte fans te maken. Lokale verankering staat hierbij hoog in het vaandel. Het “Weekend van de Klant” is een uitgelezen kans om hier verder mee aan de slag te kunnen. Benieuwd hoe wij u kunnen helpen om een echt succes te maken van dit weekend? Neem gerust contact met ons op!

Reacties

Reacties zijn gesloten.

Mogen wij u helpen met de invulling van uw “Weekend van de Klant”?

We staan klaar om u hierbij te ondersteunen. In het contactformulier kunt u uw gegevens achterlaten. Dan nemen we z.s.m. contact met u op! U kunt natuurlijk ook direct contact met ons opnemen met onderstaande gegevens. We horen graag van u!

    Blijf nog even hangen er is nog meer te lezen