Crisis? Juist nu is het van belang om van klanten fans te maken.

Avatar foto
Geschreven door Darek Koster
03-02-23

Het zal niemand ontgaan zijn: de inflatie is enorm en de kosten nemen toe. Logischerwijs gaan dus meer consumenten letten op wat zij uitgeven. Ook dus de klanten van uw supermarkt. Het ‘gevaar’ van discounters ligt op de loer om uw klanten, puur op basis van prijs, over te laten lopen naar hun winkel. Daarom is het juist nú van belang om klanten te binden aan uw winkel en uw klanten te belonen voor zijn trouw. In deze blog inspireren wij u graag hoe u uw klanten kunt binden en échte fans van ze kan maken.

Bind uw klant met de allerlaagste prijs op een A-Merk

Klanten zullen kritischer worden of ze een product aanschaffen en wanneer ze iets gaan vervangen. Dit besluitproces zal ook wat ‘stroperiger’ verlopen dan eerder, i.v.m. de overwegingen die men moet maken in het uitgavenpatroon. Wanneer men eenmaal heeft besloten om een product aan te schaffen of te vervangen, zal men op zoek gaan naar de laagste prijs in de markt. Hier kunt u als ondernemer op inzetten! Bijvoorbeeld door het faciliteren van een beloningscampagne met A-merken. Met deze campagne kunt u uw klanten belonen met de allerlaagste prijs op een A-merk. Nergens krijgen uw klanten dit product zo goedkoop als bij u in de winkel. Een cadeautje van u voor uw klanten! Door het spaarmechanisme van deze campagne, bindt u uw klanten aan uw winkel voor de komende 8 weken.

Social advertising om deze korting kenbaar te maken

Wanneer consumenten zoeken naar de beste prijs voor een artikel, zoekt men voortaan ook veel online naar de beste prijs. U kunt hier natuurlijk ook op inspelen met Social media advertising. Op deze manier kunt u uw klanten ook online op de hoogte brengen van de prachtige korting die u biedt op A-merk producten. Het mooie van Social advertising is dat u uw doelgroep zelf kunt bepalen. Zo kunt u inzetten op de klanten die uw social media kanalen al volgen, maar bijvoorbeeld ook op nieuwe klanten. De mogelijkheden zijn eindeloos, aangezien doelgroepen samengesteld kunnen worden o.b.v. bijvoorbeeld locatie, leeftijd en interesse. Zo kunt u dus ook online uw klanten binden en nieuwe klanten werven!

Thuis uiteten stimuleren

Door de maatregelen rondom uitbraak van COVID-19, zoals het sluiten van de horeca, zijn consumenten meer thuis gaan ‘uiteten’. Een mooie setting creëren, lekker koken en uitgebreid eten met vrienden of de eigen partner. Deze trend zal door de huidige financiële omstandigheden verder doorzetten. Daar kunt u met uw supermarkt fantastisch van profiteren door er op een juiste manier op in te spelen. Inspireer bijvoorbeeld met uw foodassortiment en bijpassend non-food assortiment; een mooie borrelplank met een prachtig fonduesetje zorgen voor extra verkopen van je kazen, vleeswaren, wijnen en bijpassende smeersels. Wanneer u meer beleving creëert rondom uw versafdeling, kunt u uw klanten hiermee inspireren en overtuigen tot aankoop.

Hopelijk hebben we u via deze blog kunnen inspireren met de mogelijkheden om uw klanten te binden in deze onstuimige tijden. Kortom: wanneer u uw klanten inspireert en beloont voor hun trouw, dan kunt u klanten aan uw supermarkt binden. Dit zorgt voor positieve indexen in deze onrustige tijd. Wilt u meer weten over onze mogelijkheden met betrekking tot belonen en het inspireren van klanten? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen u graag!

Reacties

Reacties zijn gesloten.

Mogen wij u helpen met het binden van uw klanten?

We staan klaar om u hierbij te ondersteunen. In het contactformulier kunt u uw gegevens achterlaten. Dan nemen we z.s.m. contact met u op! U kunt natuurlijk ook direct contact met ons opnemen met onderstaande gegevens. We horen graag van u!

    Blijf nog even hangen er is nog meer te lezen