Ontwikkelingen in de supermarkt

Avatar foto
Geschreven door Miloe Deenen
06-05-21

Online bestellen, thuisbezorgd, swipen en door! Met de huidige ontwikkelingen in de supermarkt lijkt de prioriteit van de consument steeds meer te liggen in gemak en snelheid. Maar hoe komt de fysieke supermarkt hier dan bij kijken? Wat wordt het doel van de offline winkel? Wat is en blijft de toegevoegde waarde? We kijken naar de huidige supermarkt en de mogelijkheden die wij zien voor de toekomst. We willen u graag inspiratie bieden met deze nieuwe kansen en een kijkje vooruit. We zijn natuurlijk ook benieuwd naar uw kijk op de ontwikkelingen en veranderingen. Voel u dus vrij om ons een berichtje te sturen met uw visie. Maar nu eerst: onze top 3 ontwikkelingen!

Ontwikkelingen in de supermarkt

De rol van de caissière – Uw persoonlijke gastheer & gastvrouw!
Door de opkomst van de zelfscan kassa’s en de quick check-outs lijkt de rol van de caissière in het gedrang te komen. Vooral in de grote steden zien we dit al eventjes gebeuren. Betekent dit dat de caissière buiten spel komt te staan? Wij denken van niet! Gaat de rol van de dame of heer achter de kassa veranderen? Zeker wel!
Door de consument te kunnen voorzien van het gemak en de snelheid die zij wensen, hebben ze een aanspreekpunt nodig om hen hierin te ondersteunen. Natuurlijk doet signing binnen de winkel ook veel, maar een persoonlijk aanspreekpunt zal veelal nog de voorkeur krijgen. De caissière krijgt hierdoor in plaats van een uitvoerende rol, meer een signalerende en gastvrije rol; het analyseren van het gedrag van klanten, het welkom heten, het klaarstaan bij vragen, het zorgen dat de winkel pico bello in orde is. Kortom: het visitekaartje van de winkel! De oren en ogen van de winkelvloer die de service naar een hoger niveau tillen en de klanten van alle behoeften kunnen voorzien. Een mooi initiatief hiervan is de kletskassa die Jumbo heeft geïntroduceerd. Het korte artikel daarover leest u hier. Heeft u er al over nagedacht hoe u uw kassa medewerkers in gaat zetten in de toekomst? Een leuke uitdaging om hier eens goed over na te denken.

Inspiratie + beleving = impuls!

Wat is het verschil tussen achter een scherm zitten en in een fysieke winkel rondlopen? Heel veel natuurlijk, maar één van de grootste factoren is beleving. En dan natuurlijk in de breedste zin van het woord! Ruiken, proeven, voelen, horen… Allerlei zintuigen waar je als lokale ondernemer binnen de retail op in kan spelen. Uw klanten een one of a kind ervaring mee laten nemen na het bezoeken van uw winkel. Een inspiratie die zij mee naar huis kunnen nemen. Én… waardoor uw klanten meer geneigd zijn om impulsaankopen te doen. Misschien niet perse op het moment zelf, maar de positieve ervaring zal u de gunfactor geven, zodat deze klanten op langere termijn vaker bij u langskomen. Wat deze ervaring is, kan van alles zijn. Als het maar groots is en blijft hangen! Inspiratie bieden aan uw klanten en zorgen voor een beleving die raakt. Een evenement, een buurt barbecue, een grote winactie; alles kan. Maar één ding staat voorop: kijk vooral goed naar waar uw klant behoefte aan heeft! Want het klantenbestand van iedere supermarkt is anders, dus kies vooral voor iets wat aansluit bij uw klanten.

Kunnen wij u helpen met een one of a kind beleving?

Wij sparren graag met u over de mogelijkheden en hoe wij een beleving op maat kunnen maken. Neem contact met ons op om een afspraak in te plannen!

Kom in contact

Innovatie in POS materialen – zorgen voor een eye-catcher!
De in store communicatie die we vandaag de dag kennen is vaak gebaseerd op print. Voor sommigen voelt dit een beetje stoffig aan, terwijl anderen het als ideale go-to zien. Het leuke hieraan is dat vaak print gezien wordt als plat POS materiaal, terwijl er zoveel meer mooie dingen mogelijk zijn. Neem zo een voorbeeld aan de foto hierboven: voor één van de klanten van Detail4Retail is een gigantische koptelefoon uit karton gemaakt! Het is een extra eye-catcher voor de actie en kleed het geheel perfect aan op de winkelvloer. Maar naast print zijn er natuurlijk nog veel meer mogelijkheden, zoals schermen op de winkelvloer met diverse communicatie en foodfotografie waar bij menig mens water van in de mond loopt. Of hologrammen waarmee een persoonlijke boodschap wordt gecommuniceerd. Dit zijn allemaal voorbeelden die nu al te zien zijn op de winkelvloer, dus de innovatie zal zeker niet stil blijven staan. Het belangrijkste is, eigenlijk net als bij de voorgaande ontwikkeling, dat iets groots aangepakt wordt en de kwaliteit hoogwaardig is. Iets wat triggert, iets wat inspireert en iets wat de aandacht trekt. Alles om uw winkel de perfecte beleving mee te geven!

En dan hebben we nog maar 3 zaken uitgelicht…

Natuurlijk is er nog zoveel meer van invloed op het beeld van de supermarkt van de toekomst en zijn er nog zoveel meer ontwikkelingen om op in te zoomen. We hopen u hiermee in ieder geval een mooi eerste kijkje te hebben gegeven. Wellicht maken we nog wel een leuk vervolg op deze blog. Zou u dat willen? Laat het ons dan vooral weten door een berichtje!

Reacties

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Wilt u graag sparren met ons over de ontwikkelingen in de supermarkt?

U kunt te allen tijde contact met ons opnemen om in gesprek te gaan hierover. Het contactformulier kunt u invullen op deze pagina of mail/bel ons direct met de gegevens hieronder. We komen graag met u in contact!

    Blijf nog even hangen er is nog meer te lezen