Hoe bereikt u het beste uw klanten via Social Media?

Avatar foto
Geschreven door Marit van Tilburg
25-05-22

Social media zijn ongekend populair en blijven zich ontwikkelen. Bij Localty (partner van Local Loyalty Group) houden we deze ontwikkelingen nauwlettend in de gaten en zien we verschillende strategieën de revue passeren. Wij krijgen regelmatig de vraag wat nu het succes maakt op social media en hoe je jezelf kan onderscheiden ten opzichte van andere collega’s. Om u hiermee verder te helpen, hebben we deze blog geschreven. In deze blog geven we een aantal tips hoe u het meeste uit uw social media kanalen kan halen en uw (potentiële) klanten optimaal kan bereiken.

Schets vooraf een duidelijk doel

Het is belangrijk om vooraf te bedenken wat u wilt bereiken met social media. Er zijn tal van doelen te benoemen, hieronder een kleine opsomming:

  • Het promoten van een lokaal assortiment
  • Naamsbekendheid vergroten in de omgeving
  • Betere merkherkenning bij potentiële klanten
  • Jezelf onderscheiden ten opzichte van andere supermarkten

Bepaal naast de doelen, ook wie u nu specifiek wilt bereiken en met wie u interactie wilt opbouwen op social media. Wie is uw ideale klant en op welk social media kanaal of kanalen is deze actief? Met een duidelijk beeld van uw doelgroep maakt u de beste content en haalt u het meeste resultaat.

Verschillende social media kanalen

Elk social media kanaal is anders en op elk kanaal bereikt u heel andere mensen. De doelgroep van Instagram zijn vooral jongeren en jongvolwassen. Echter heeft dit medium een brede leeftijdscategorie: 15 tot 40 jaar, maar de populariteit neemt met de leeftijd af. Het doel van deze app is duidelijk: het delen van foto’s en korte video’s. Dankzij het gebruik van filters proberen jongeren via dit kanaal zoveel mogelijk perfecte beelden met hun vrienden te delen.

Op Facebook zijn vooral volwassenen te vinden. Dit is een medium dat mensen gebruiken om in contact te blijven met hun familie, vrienden en kennissen, maar ook met hun favoriete bedrijven. Facebook is perfect als je iemand in hun persoonlijke omgeving wil aanspreken.

Het is belangrijk om eens per maand na te gaan of dat uw inzet op social media nog past bij de doelgroep die u voor ogen heeft. Sluit de content, die u plaatst op Facebook of Instagram, aan bij de doelgroep die u bereikt. Heeft u moeite om deze twee platformen van elkaar te onderscheiden? Wij denken graag met u mee.

Maak gebruik van een contentplanning

Een handig hulpmiddel om overzicht te krijgen in alles wat u op uw social media kanalen gaat plaatsen is een contentplanning. Het zorgt onder andere voor overzicht. Zet bijvoorbeeld feestdagen die invloed hebben op uw supermarkt in de kalender en schrijf ideeën voor de content op. Het opstellen van een contentplanning zorgt ook voor continuïteit. Bedenk hoeveel posts u per week of per maand wilt delen, dat helpt om online actief te blijven. Daarnaast kunt u ook bepaalde thema’s wekelijks laten terugkomen. Zo kunt u wekelijks een lokaal product uitlichten, inhaken op Throwback Thursday, het team voorstellen en noem maar op.

Zorg voor gelokaliseerde content

Creëer een onderscheidende kracht door het lokale aspect van uw winkel ook online te laten zien. Spreek de klant op een persoonlijke manier aan en zet uw medewerkers op de foto. Vertel uw klanten bijvoorbeeld over specifieke openingstijden van uw winkel, een lokaal event of een bepaald product dat lokaal verkocht wordt, maar niet landelijk. De band tussen u en uw klanten is vaak sterk en die kun je op social media versterken.

Interactie is key!

Mensen houden van persoonlijk contact, begrip en aandacht. Zoek daarom de interactie met uw (potentiële) klanten op. Hoe? Stel uw (potentiële) klanten bijvoorbeeld een vraag. U nodigt uw klanten dan uit om een reactie te geven. Reageer daarnaast actief op inkomende berichten en reacties. Dit zorgt ervoor dat het bereik van uw content toeneemt. Met behulp van een groot bereik, kunt u niet alleen de doelgroep beter bereiken, maar kan ook de naamsbekendheid van uw bedrijf sterk toenemen.

Een aantal tips & tricks om aan de slag te kunnen…

Hopelijk hebben we u hierbij een aantal tips gegeven die u helpen om nog meer klanten naar uw Social Media accounts te halen. Als Social Media specialist staan we natuurlijk altijd klaar om u hierbij een handje te helpen. Of het juist geheel voor u te verzorgen! We denken dus graag met u mee om online het beste eruit te halen. Neem vooral ook even een kijkje op de website van Localty om te zien waar we u nog meer mee kunnen helpen. De deur staat voor u open!

Reacties

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Kunnen wij u verder helpen met uw lokale Social Media strategie?

We denken dus graag met u mee om online het beste eruit te halen! Neem met onderstaande gegevens contact met ons op voor een vrijblijvend advies. U kunt natuurlijk ook uw gegevens achterlaten in het contactformulier. We komen graag met u in contact!

    Blijf nog even hangen er is nog meer te lezen