Hoe komt u direct in contact met uw klanten? Met de SuperFan App!

Avatar foto
Geschreven door Miloe Deenen
19-04-22

We zien het iedere dag om ons heen gebeuren: het gedrag van de consument is in een korte periode sterk veranderd en de klant verwacht dat de supermarkt meebeweegt met deze veranderingen. Waar klanten een aantal jaar geleden nog voornamelijk naar de aanbiedingen keken in de fysieke folder, wordt de folder nu vooral digitaal bekeken. En waar klanten vroeger alleen fysiek zegels spaarden, doen ze dit nu ook steeds meer digitaal. Een interessante uitdaging om hiermee aan de slag te gaan… En waar moeten we dan allemaal rekening mee houden in zo’n app? Wat zijn belangrijke zaken die uitgelicht moeten worden? Daar nemen we u in deze blogpost graag in mee.

Unieke lokale content & relevantie

Consumenten vinden het belangrijk om hun lokale ondernemers te steunen. Vaak worden deze lokale ondernemers direct gekoppeld aan kwaliteit en nostalgie. Denk hierbij aan de delicatessenzaak, kapper of kledingwinkel. Het opzoeken van een samenwerking met andere lokale ondernemers is altijd een goed idee! Op deze manier kan er unieke lokale content gecreëerd worden voor uw klanten en kunnen zij profiteren van (bijvoorbeeld) exclusieve kortingen.
Daarnaast is het ook belangrijk om relevante informatie over uw eigen winkel te laten zien. Hierbij zijn de basiszaken, zoals de adresgegevens en openingstijden een goed begin. Kijk ook eens hoe u uw klanten écht kunt betrekken bij uw winkel. Laat uw werknemers aan het woord komen door een kijkje achter de schermen te geven. Heeft u een nieuw product in uw assortiment? Licht dit dan uit voor uw klanten. Wilt u graag weten wat uw klanten van uw winkel vinden? Laat uw klanten dan meedoen aan een klanttevredenheidsonderzoek. Wanneer hier iets tegenover staat voor de klant, ontstaat er een mooie win-win situatie: iets leuks voor de klant, waardevolle informatie voor u als ondernemer!

De connectie tussen digitaal & analoog sparen

Het opkomen van de zelfscankassa’s geven interessante uitdagingen voor een aantal praktische zaken binnen de supermarkt. Waar is het laatste contactmoment met uw medewerkers, uw visitekaartje? Hoe kunnen we consumenten toch blijven enthousiasmeren voor het sparen voor (lokale) spaarcampagnes? Ook op dit vlak kan een app uitkomst bieden. Zo kunt u de app inzetten om (lokale) spaarcampagnes te koppelen en uw consumenten te laten sparen. Dit kan zowel digitaal in de app als analoog met een fysieke spaarkaart. De toevoeging van een zegelautomaat (to be continued…) zou hiervoor de overbrugging kunnen zijn tussen de twee werelden. Het één hoeft het ander natuurlijk niet uit te sluiten. Het zou natuurlijk helemaal interessant zijn voor de consument om meer extra’s te krijgen door het gebruik van de app. Zo kunt u bijvoorbeeld ook extra acties en kortingen aanbieden bij het optimaal gebruik van de app!

Waarom zoveel verschillende apps? #irritatiefactor

Voor de meeste formules zijn er ook apps ontwikkeld vanuit het hoofdkantoor. Deze zijn vaak geënt op het thuisbezorgen en de landelijke acties. Het voelt dan soms een beetje tegenstrijdig om nog een eigen app te maken. Toch is het voor uw lokale consument een stuk interessanter om informatie te krijgen van zijn/haar eigen supermarkt dan alleen de landelijke informatie. Door deze lokale touch kunt u van uw klanten echte fans van uw winkel maken. Het zou dus een goede zet zijn om de lokale app te kunnen koppelen aan de landelijke app. Zo kunnen de functionaliteiten van de landelijke app, zoals bijvoorbeeld het vinden van de folders, relevante gerechten en het scannen van de loyaliteitskaart, gebundeld worden in de lokale app. Op deze manier heeft uw klant niet het gevoel dat hij/zij constant 2 apps hoeft te gebruiken, maar eigenlijk dus één app volstaat. Zo fungeert uw lokale app als een soort ‘startpagina’: alles om het voor de klant zo makkelijk mogelijk te maken. Zowel in de winkel als daarbuiten.

Ruimte voor entertainment door gamification

Stiekem weten we het allemaal: een spelletje maakt alles leuker! Door een spelelement toe te voegen aan de app, zal de interactie verhoogd worden. Mensen zijn vanuit nature competitief en willen graag iets winnen. Het is dus belangrijk dat er ruimte is voor entertainment in de app! De band met uw supermarkt zal hierdoor ook versterkt worden en de klant zal uw winkel blijven herinneren op het moment dat hij/zij weer besluit om boodschappen te gaan doen. Een leuk voorbeeld van zo’n spelelement is het Rad van Fortuin. Door het spelen van dit spel kunnen klanten kans maken op leuke prijzen en kortingen. Heeft de klant prijs? Dan kunnen ze bijvoorbeeld direct hun prijs claimen in de app d.m.v. een voucher. De volgende keer tijdens het boodschappen doen kunnen ze deze voucher verzilveren. Korting voor de klant en een extra bezoek van deze klant aan uw winkel: een mooie uitkomst denken wij!

En dáárom introduceren wij de nieuwe SuperFan App!

Om in te kunnen spelen op de genoemde ontwikkelingen, hebben we speciaal voor u een lokale app ontwikkeld: de SuperFan App! Met deze app kunt u dus uw klanten veranderen in échte fans. Naast bovenstaande opties, is er nog veel meer mogelijk in en met de app. Daarnaast blijven we de SuperFan App natuurlijk doorontwikkelen! Het gedrag van de consument blijft namelijk veranderen, waardoor het belangrijk is om dit goed te blijven volgen. Zo kunt u uiteindelijk flexibel zijn en snel inspelen op het gedrag van uw klanten!
Wij denken dan ook met u mee, zodat u kunt doen waar u het beste in bent: zorgen dat de winkel er goed operationeel voor staat en de service van hoge kwaliteit is. Wij zorgen ervoor dat wij van uw klanten fans maken, zodat er ook altijd genoeg traffic blijft naar uw winkelvloer.

SuperFan App: alles van uw supermarkt binnen handbereik!

Reacties

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Wilt u meer weten over de SuperFan App?

Óf wilt u even met ons sparren onder het genot van een kop koffie? Geef ons even een belletje of stuur een mailtje, dan maken we snel een afspraak. U kunt natuurlijk ook uw gegevens achterlaten in het contactformulier. Dan nemen we z.s.m. contact met u op. We horen graag van u!

    Blijf nog even hangen er is nog meer te lezen