Invoering van de JA-sticker heeft invloed op de omzet van retailers

Avatar foto
Geschreven door Miloe Deenen
05-11-21

De JA-sticker beleeft opmars in diverse (grote) steden en daarmee veranderd het brievenbusstickerbeleid. Geen sticker betekent geen ongeadresseerde reclame. Wie wel reclame wil ontvangen, plakt een ja-sticker op de brievenbus. Iedere gemeente heeft hetzelfde doel: het tegengaan van papierverspilling.

Verdwijnen van (reclame)folders

Naast het effect op het milieu heeft de invoering van de ja-sticker ook effect op de omzet van retailers. Zo verdwijnen, bijvoorbeeld, de (reclame)folders waardoor retailers deze niet meer kunnen verspreiden in hun gebied. Ze lopen hierdoor zo’n 10% van de omzet mis.

Social media

Met de komst van de JA-sticker is social media een nog belangrijker medium geworden om klanten te bereiken. Een groot deel van ons leven is verplaatst naar de digitale wereld en dat is ook terug te zien in de cijfers. In totaal zijn 13,7 miljoen Nederlanders actief op één of meerdere sociale media. Aanwezig zijn op social media in combinatie met een sterke betaalde strategie kan gebruikers in alle stadia van de marketingtrechter bedienen.

De juiste boodschap, bij de juiste doelgroep

Waar je met een organisch bericht (een bericht dat op de tijdlijn wordt geplaatst) enkel een deel van de volgers bereikt, bepaal je bij een online campagne zelf het bereik; afhankelijk van de targeting en het budget. Kortom, middels social advertising wordt een boodschap, meerdere malen, getoond aan de juiste lokale doelgroep. Cijfers van Global Web tonen aan dat 24% van de internetgebruikers in februari 2021 klikte op een gesponsorde post of een betaalde advertentie. Kortom, redenen genoeg om vandaag nog aan de slag te gaan met social advertising.

Social advertising inzetten?

De komende tijd zullen we vaker in gaan spelen op dit actuele onderwerp, dus houdt onze pagina’s in de gaten. Heeft u zelf al mooie resultaten gehaald door social media? We horen het graag!

Reacties

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Kunnen wij u ergens mee helpen?

U kunt te allen tijde contact met ons opnemen om in gesprek te gaan hierover. Het contactformulier kunt u invullen op deze pagina of mail/bel ons direct met de gegevens hieronder. We komen graag met u in contact!

    Blijf nog even hangen er is nog meer te lezen