Scodi: een groeiend succes op de winkelvloer!

Avatar foto
Geschreven door Miloe Deenen
30-03-23

Afgelopen jaar lieten we jullie in dit bericht al kennis maken met onze Self Check-out Dispenser Scodi. Ondertussen heeft onze dispenser al heel wat supermarkten in Nederland gezien. Graag delen we met jullie een aantal resultaten hiervan.

Scodi Pack en Scodi Stamp

Eerst en vooral leggen we jullie graag het verschil uit tussen onze twee Scodi’s. De eerste Scodi is Scodi Pack, zoals de naam al doet vermoeden geeft deze dispenser stickerpacks uit. Deze Scodi kan dus ingezet worden bij heel wat verzamelacties, zoals onze voetbalplaatjesalbums en historische spaaracties.
Onze tweede Scodi, Scodi Stamp, zetten we dan weer in bij spaaracties op de winkelvloer. Ook klanten die gebruik maken van de zelfscan kassa sparen graag mee met spaaracties op de winkelvloer (denk hierbij aan sparen voor producten tot korting op tickets). Dit kan op een handige manier dankzij Scodi Stamp die spaarzegels uitgeeft na aankoop bij de zelfscan.

Resultaten Scodi Pack

Onze Self Check-oud Dispenser ‘Scodi Pack’ heeft dienstgedaan bij Albert Heijn Zaltbommel tijdens hun historische spaaractie, waarbij ze aan de kassa de plaatjes konden verkrijgen bij aankoop vanaf €10. Hierbij zagen we dat er 12.331 transacties zijn geweest, goed voor 93,8% participatie.
Bij Albert Heijn Kaatsheuvel stond Scodi Pack ook in voor het uitgeven van historische plaatjes, gedurende de actieperiode van 2,5 week zijn er 7.087 transacties geweest, waarbij de participatie via zelfscan t.o.v. het totaal van 51,79% bedraagt.
De gemiddelde sessieduur van een klant bij het Scodi apparaat was 7 seconden, wat wil zeggen dat het systeem goed bevalt en makkelijk in gebruik is.

Resultaten Scodi Stamp

Voor de Scodi Stamp zijn we gaan kijken bij Jumbo Koornneef Naaldwijk, waar de dispenser werd ingezet om spaarzegels uit te geven voor een spaaractie op de winkelvloer.
Tijdens de actieperiode is er maar liefst 1.398 keer gebruik gemaakt van Scodi, waarbij er 6.990 zegels zijn uitgegeven. Ook hierbij was de gemiddelde sessieduur kort, namelijk maar 13 seconden. Mooie resultaten dus!

Steekproeven

Om de uitgave van de stickerpacks en spaarzegels toch te kunnen controleren, maakt Scodi gebruik van een soortgelijk controlemechanisme als bij de zelfscan kassa’s. Door middel van steekproeven houden we frauderen tegen en herkent onze machine zelfs verdachte patronen.

Ontzorgen

Zelfscan wordt meer en meer gebruikt door klanten, maar dankzij Scodi krijgen ook deze klanten op een makkelijke, toegankelijke manier de kans om deel te nemen aan spaar – en verzamelacties.
Dankzij Scodi ontzorgen we ook de medewerkers in de winkel, zo moet er geen personeel de bonnetjes controleren en stickerpacks of spaarzegels uitdelen.

Benieuwd hoe u Scodi kan inzetten op de winkelvloer? Aarzel niet om contact met ons op te nemen, we helpen u graag vooruit.

Check ook zeker even het filmpje van onze Scodi Pack hieronder!

Reacties

Reacties zijn gesloten.

Wilt u meer informatie over de Scodi?

Laat het ons vooral weten, we helpen u graag verder! Bel ons, of vul het formulier in. Wij komen binnen 24 uur met u in contact.

    Blijf nog even hangen er is nog meer te lezen