Wij presenteren u graag: Scodi, de Self Check-out Dispenser!

Avatar foto
Geschreven door Miloe Deenen
30-12-22

De opkomst van de self-checkout (SCO’s) zorgt voor een snelle en gemakkelijke ervaring waar vele klanten al gebruik van maken.
Het heeft ook een keerzijde, want ondernemers verliezen bijvoorbeeld meer rechtstreeks contact met de klant.
Veel supermarkten hebben diverse loyaliteit programma’s op de winkelvloer staan die daardoor niet meer goed onder de aandacht komen en een hoop klanten niet meer (optimaal) bereiken. Knikkers, dominostenen en stickerplaatjes van Freek Vonk of de lokale sportvereniging; al dit soort campagnes moeten op zoek naar een nieuwe manier van uitgifte.

Wij hebben daar nu een unieke oplossing voor. Local Loyalty Group lanceert namelijk: Scodi, de Self Checkout Dispenser!

Uniek controlemechanisme

Doordat de Scodi niet gekoppeld is aan het landelijke systeem van de supermarkt, was de uitdaging dan ook om met een toepasselijk mechanisme te komen. Daarbij zijn we geïnspireerd geraakt door het controlemechanisme bij de SCO’s zelf. Daardoor werkt Scodi nu ook met steekproeven en herkent de machine ook verdachte patronen van klanten, zodat het een steekproef kan aanbevelen. Doordat de klant daarnaast ook weet/ziet dat er steekproeven gedaan worden, speelt ook de psychologische druk een belangrijke rol om niet te frauderen.

De lancering

Op woensdag 28 december hebben wij Scodi gelanceerd bij AH Zaltbommel (in samenwerking met bedrijfsleidster Nicole van Namen). De dispenser wordt ingezet om de Historische actie te ondersteunen met de uitgifte van de lokale historische stickerplaatjes van Zaltbommel. Op deze manier ontzorgen wij de gastvrouw/gastheer bij het SCO-plein, kan de klant op een leuke en effectieve manier zijn stickerpacks ontvangen en blijft de klant terugkomen naar de fysieke winkel.

Naast dat we op onze eigen kanalen gehoor geven aan ons nieuwe lid van de Local Loyalty Group familie, heeft Distrifood ook een artikel geschreven. Dit artikel lees je hier.

Smaakt naar meer: de verdere uitrol van Scodi

Nu de eerste pilots erg succesvol zijn verlopen en ook in Zaltbommel de Scodi zijn werk prima uitvoert, biedt dat ook veel mogelijkheden voor in de toekomst. Los van het feit dat het nu ook al mogelijk is om ook bij actieproducten extra stickers uit te geven (klanten voller maken in de winkel), zal het dadelijk ook mogelijk zijn om de Scodi voor andere doeleinden te gebruiken. Denk aan de uitgifte van andere spaaracties, waarbij het ook voor andere partijen mogelijk is om Scodi te gebruiken.

Aangezien we merken dat het supermarktlandschap in razend tempo aan het veranderen is (op digitaal gebied), gaan wij Scodi in 2023 verder uitrollen in de Benelux. Dit loopt naast de verdere ontwikkelingen van onze zegeldispenser en de lokale SuperFan App, welke samen moeten zorgen voor goed lopende communicatie met klanten en optimale uitgifte van de diverse loyaliteit campagnes.

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes rondom o.a. Scodi? Volg ons dan op LinkedIn! Klik hier om ons te volgen.

Reacties

Reacties zijn gesloten.

Wilt u meer weten over Scodi?

Dan mag u natuurlijk altijd een berichtje achterlaten in het contactformulier. Wilt u liever meteen contact? Dan kunt u bellen met uw persoonlijke accountmanager of Support via +31 (0)85 076 2332. We helpen u graag vooruit!

    Blijf nog even hangen er is nog meer te lezen