Spaargekte toegeslagen in Zevenbergen en Etten-Leur

De historische acties in Zevenbergen en Etten-Leur overtreffen alle verwachtingen!

Historische hype in Etten-Leur en Zevenbergen!

Dat de historie van een stad of dorp al langere tijd sterk toeneemt in populariteit was ook in Zevenbergen bekend. Frank Simonis van Jumbo Zevenbergen durfde het daarom aan in 2021: een actie inzetten, waarin de historie van Zevenbergen centraal zou staan. Hiervoor schakelde hij de hulp in van de Local Loyalty Group.

Met de hulp van de lokale Heemkundekring werd er uiteindelijk een prachtige serie plaatjes en teksten verzameld, die zijn gebundeld in een uniek verzamelalbum. Bij de lancering van de campagne ontvingen inwoners van Zevenbergen een gratis setje met plaatjes in de brievenbus en het album om deze plaatjes in te verzamelen kon vervolgens gratis worden opgehaald in de winkel. Onder andere door de grootse lancering sloeg de campagne enorm aan!

Etten-Leur blijft niet achter

Etten-Leur, dichtbij Zevenbergen gelegen, ontging dit succes niet. Daar is in januari 2022 bij Jumbo Meerendonk (goed voor 2 winkels) de historische actie van start gegaan. De voorbereidingen waren pittig te noemen. Een duik in de lokale archieven met tienduizenden foto’s leverde 300 afbeeldingen voor het boek op: een klein deel ter illustratie, het andere deel is bij elkaar te sparen door boodschappen te doen.

Voor Etten-Leur zijn er maar liefst 8.000 boeken met 400.000 sets van 4 stickers gedrukt. De stickers zijn duurzaam verpakt.

Social advertising ingezet

Localty werd gevraagd om een online campagne te bedenken rondom de historische actie in Etten-Leur met als voornaamste doel: de lokale spaaractie aan een groot publiek kenbaar maken. Naast het inzetten van social advertising werd er ook gezorgd voor leuke deelbare content en ludieke winacties om de spaaractie succesvol te laten verlopen.

Aanpak

Voorafgaand aan de spaaractie is er een duidelijke social media strategie bepaald op Facebook en Instagram. Daarin ligt de focus op de hele gemeente van Etten-Leur en omgeving. Een afwisseling van historische feiten, interessante weetjes en nostalgisch beeldmateriaal van Etten-Leur zorgen online voor een hoge lokale betrokkenheid.

Resultaat

Met deze campagne zijn in de eerste weken al ruim 70.000 mensen in de doelgroep bereikt, met een contactfrequentie van 3,0 in een periode van 4 weken. Op naar meer succes..

In het kort

  • Historie van beide plaatsen groots uitgelicht
  • POS-materialen zorgen voor het feestje op de winkelvloer
  • Perfecte koppeling off- en online

Wat is er gebeurd?

Gezien de ontstane hype in beide plaatsen is uitpakken goed gelukt. Maar wat zijn de cijfers eigenlijk?

0+
albums

zijn er van de pers afgerold.

0
miljoen plaatjes

zijn er maar liefst geproduceerd voor deze campagnes.

0
personen

zijn in de eerste 4 weken bereikt met deze online campagne.

Voorbereiding & realisatie albums en stickerpacks door Tomorrow

De gehele coördinatie van het project heeft Tomorrow voor zijn rekening genomen. Denk hierbij aan het verzamelen van de content voor de plaatjes & verzamelalbums, het ontwerpen van de duurzame stickerpacks en de albums, de productie van deze items en het uitzetten van orders bij de partners.

Bekijk meer over Tomorrow

Ontwikkeling online strategie & Social media beheer door Localty

Het uitdenken van een online strategie en de campagnes op de social mediakanalen van Jumbo Meerendonk, het ontwikkelen van de online content en het bedenken van ludieke winacties lag in handen van Localty. 

Bekijk meer over Localty

Opmaak & ontwikkeling proteus display door the mountain fox

Om de actie ook voldoende kracht bij te zetten op de winkelvloer, hebben we intern de POS materialen voor deze actie opgemaakt. De productie van een deel van de materialen hebben we ook onder ons dak verwerkt. Grafisch marketingbureau the mountain fox, ook onderdeel van de Local Loyalty Group, heeft de proteus display ontwikkeld. Deze displays lenen zich perfect voor het opvallend presenteren van de historische verzamelalbums.

Bekijk meer over the mountain fox

Wilt u ook scoren bij uw klanten met een lokale actie?

Daar kunnen wij u bij helpen! U kunt ons altijd bellen of mailen om uw vraag aan ons voor te leggen. U kunt natuurlijk ook altijd het contactformulier invullen. Een van onze adviseurs komt graag binnen 24 uur met u in contact.