Hoe werft u op eigentijdse wijze het juiste personeel?

Avatar foto
Geschreven door Marit van Tilburg
13-07-22

Het is een vraag die velen van ons momenteel tergt: Hoe werf je in de huidige tijd nog het juiste personeel? Het plaatsen van een vacature op één van de gerenommeerde vacaturebanken is voortaan niet meer voldoende. Maar hoe kun je dan wel de juiste kandidaten aantrekken? In deze blog geven we u een aantal tips om dit op een eigentijdse en effectieve manier aan te pakken. Zo krijgt u gemakkelijker de juiste reacties en kunt u uw team verder uitbreiden met nieuwe collega’s!

Pas de sollicitatieprocedure af op de gewenste doelgroep

Zoals in de intro gesteld: een sollicitatieprocedure zoals deze ‘vroeger’ werd gehanteerd, werpt vaak niet meer de gewenste vruchten af. We moeten dus veel beter gaan kijken naar de doelgroep die we willen aanspreken. Waar zijn zij te vinden? Welk communicatiemiddel gebruiken ze?

Zo weten we bijvoorbeeld dat jongeren tegenwoordig veel gemakkelijker via WhatsApp communiceren dan via mail of bellen. Wellicht zou u dus kunnen overwegen om Whatsapp in te zetten tijdens de sollicitatieprocedure? Dit is voor deze doelgroep drempelverlagend en zullen waarschijnlijk eerder geneigd zijn om via deze weg te solliciteren.

Natuurlijk is en blijft voor jongeren ook de vriendengroep een belangrijk onderdeel! Heb je al medewerkers in je team die in de gewenste doelgroep zitten? Enthousiasmeer hen om op zoek te gaan naar nieuwe collega’s. Wanneer je er een leuk prijsje tegenover zet, zullen ze vast wel hun beste beentje voor zetten!

Laat je persoonlijkheid zien op Social Media

Wanneer iemand uw vacature heeft gezien, gaat hij/zij hoogstwaarschijnlijk op onderzoek uit. Om een idee te krijgen hoe het is om bij u te werken, hoe de collega’s zich voelen en wat de sfeer is onderling. Het is dus belangrijk om uw persoonlijkheid en dat van uw personeel online te presenteren. Unieke en persoonlijke content zijn hierbij een absolute succesfactor!

Gebruik bijvoorbeeld uw personeel als ambassadeur op Social Media. Stel uw team online voor, gebruik échte foto’s bij de communicatie en laat hen zelf het woord doen. Waarom vinden ze het leuk om bij u te werken? Wat vinden ze leuk en/of minder leuk om te doen? Wat zijn de ontwikkelkansen binnen uw bedrijf? Het voelt toch altijd persoonlijker als een medewerker dit over uw bedrijf zegt, vooral als deze medewerker in de doelgroep van de vacature valt. Dan is het helemaal een win-win situatie!

Zet in op Social Media advertising

In de hedendaagse maatschappij heeft eigenlijk iedereen wel een Social Media account. Zo worden Instagram & Snapchat massaal gebruikt door jongeren. LinkedIn & Facebook hebben ondertussen een wat oudere doelgroep gekregen. Van deze kanalen kun je optimaal gebruik maken wanneer je deze ook kunt inzetten om andere mensen te benaderen, naast uw eigen volgers. Advertising is hiervoor dé uitvinding!

Met advertising op Social Media kunt u namelijk een gewenste doelgroep zeer specifiek benaderen. Door verschillende filters op een juiste manier te integreren kan de doelgroep worden gesegmenteerd. Filters voor leeftijd, locatie en zelfs interesses behoren hierin tot de mogelijkheden! Daarnaast kunt u zelf ook een aantal knoppen draaien binnen de campagne, zoals:

  • Bepalen hoe vaak de doelgroep het bericht te zien krijgt;
  • Mogelijkheid tot retargeting (dit betekent dat u personen die eerder interactie hebben gehad met de advertentie, met andere content kunt benaderen);
  • Mogelijkheid tot A/B testing om de beste resultaten te krijgen.

Zo kunt u de campagne, bijvoorbeeld, enkel tonen aan mensen in een straal van +15km rondom uw winkel. De boodschap wordt daardoor, meerdere malen, getoond aan de juiste lokale doelgroep. We zouden adviseren om meerdere advertenties aan te zetten en om deze dagelijks te checken. Het budget wordt daardoor efficiënt besteed en optimale resultaten worden behaald.

We kunnen u natuurlijk ook helpen met het werven van juiste personeel!

Hopelijk hebben we met deze blog wat tips kunnen geven om in de huidige arbeidsmarkt effectief personeel te kunnen werven. Natuurlijk kunnen we dit ook voor u uit handen nemen en onze expertise hierin gebruiken. Localty staat als Social Media specialist altijd voor u klaar om hierbij te helpen. Met een online campagne vanaf €350,- kunt u het al proberen. Natuurlijk maken we een passend en op maat gemaakt voorstel waarin we kijken naar het social media platform, de doelgroep, mogelijkheden van solliciteren en budget. U kunt natuurlijk ook altijd een kijkje nemen op de website van Localty om te zien waar we u nog meer bij kunnen ondersteunen. We staan graag voor u klaar!

Reacties

Reacties zijn gesloten.

Kunnen wij u verder helpen met het werven van personeel?

We denken graag met u mee om zo effectief mogelijk via Social Media uw nieuwe personeel te werven. Neem via onderstaande gegevens contact met ons op voor een vrijblijvend advies. U kunt natuurlijk ook uw gegevens achterlaten in het contactformulier. We komen graag met u in contact!

    Blijf nog even hangen er is nog meer te lezen