Een historisch feestje bij Jumbo Bree!

Als allereerste Belgische stad heeft Bree een primeur gehad met het historische album. Om het feest helemaal compleet te maken, hebben ze op hetzelfde moment de historische tassen geïntroduceerd!

Het vieren van de historie van Bree!

Jumbo Bree, een nieuwe winkel in Bree, wilde graag de eerste klantenbinding gaan opbouwen met de mensen uit de buurt. Om de stad Bree en de historie hiervan te vieren, zijn ze gestart met een historisch thema in hun winkel. Het historische thema bestond uit de historische verzamelalbums en een lokale bigshopper. Deze combinatie is bewust gemaakt om zo de focus te leggen op de inwoners van Bree.
Het historische album is een ideaal concept om nieuwe klanten te werven en bestaande klanten verder te binden. De bigshopper met lokale historische bezienswaardigheden vergroten de bekendheid van Jumbo Bree in de markt. Ideaal, zo’n lopende reclamezuil die alleen bij Jumbo Bree verkrijgbaar is!

In het kort

  • Historisch thema: combinatie van verzamelalbums & bigshoppers
  • Primeur als eerste Belgische stad met een historisch album
  • Doel: nieuwe klanten werven en bestaande klanten binden
  • Burgemeester enthousiast over het initiatief; relatie met gemeentehuis en Heemkundevereniging versterkt

Hoe is deze campagne ingezet bij Jumbo Bree?

De verzamelalbums en plaatjes zijn ingezet als zogenaamde ‘boter bij de vis’ campagne: bij besteding van €15,- ontving de klant een gratis pakje stickers. Daarnaast werden de verzamelalbums ook gratis vergeven aan de klanten van Jumbo Bree. De bigshoppers waren voor een mooie actieprijs van €2,- per stuk aan te schaffen.
Om een nog groter succes te maken van de actie, is er een ruilmiddag georganiseerd in het Stadhuis van Bree. Hier konden de klanten hun dubbele plaatjes ruilen en alle plaatjes verzamelen om hun album compleet te maken. Daarnaast is de campagne op Social Media op een interactieve manier uitgelicht. Er is een pagina opgezet om klanten onderling te laten ruilen en op de kanalen van Jumbo Bree hebben ze een winactie uitgezet. Alles om de interactie zowel offline als online zo goed mogelijk op te zoeken.

Hoe heeft deze campagne eigenlijk gelopen?

Naast dat het een succesvolle actie is geweest en een goede doorloop had, is het toch ook altijd leuk om de cijfers te weten. Bij deze!

0
stickers

te verzamelen om het verzamelalbum vol te maken.

0
tassen

geleverd om Jumbo Bree in de spotlight te zetten!

0
plaatjes

zijn uitgegeven tijdens deze Historische actie.

Het historische verzamelalbum was hét perfecte middel om de verbinding op te zoeken met Breeënaren! Niet alleen oud, maar ook jong heeft fanatiek mee gespaard. Zonder de input van de Heemkunde kring en de top begeleiding van front- tot eindproduct door LLG was dit nooit mogelijk geweest.

Stefan van Dael - Bree

De maatschappelijke betrokkenheid staat hoog in het vaandel

Door het organiseren van deze campagne wilde Jumbo Bree ook graag de relatie versterken met het gemeentehuis en de Geschied- en Heemkundige Kring Groot-Bree. En dat is zeker gelukt: de burgemeester Liesbeth van der Auwera was lyrisch enthousiast over het initiatief! Tijdens de kick-off heeft zij het eerste exemplaar in ontvangst mogen nemen. Door de nauwe samenwerking met de Geschied- en Heemkundige Kring Groot-Bree hebben ze een prachtig album samen kunnen stellen met 68 bladzijden met pure Breese geschiedenis!
Tot slot heeft Jumbo Bree, nadat de actie was afgelopen, de overgebleven albums en stickers gedoneerd aan de ‘oudere’ generatie van Bree. De donatie aan WZC Gerkenberg kwam zeker goed terecht: de ouderen konden met veel plezier verzamelen, ruilen en de albums volplakken!

Wilt u ook een historisch spektakel organiseren binnen uw winkel?

Wij helpen u hier natuurlijk graag mee! U kunt ons altijd bellen of mailen om uw vraag aan ons voor te leggen. U kunt natuurlijk ook altijd het contactformulier invullen. Één van onze adviseurs komt graag binnen 24 uur met u in contact.