Historisch verzamelalbum zorgt voor een mooie omzetgroei bij Proxy Sint-Lievens-Houtem

Dat de betrokkenheid en het enthousiasme zó hoog was, hadden zaakvoerders Vivianne en Margo nooit durven dromen. Tijdens de actie heeft dit geresulteerd in veel aandacht, publiciteit en goodwill bij de klanten. Als klap op de vuurpijl hebben ze tijdens de actie een omzetgroei van 8 tot 10% gekend!

Historische viering van Houtem

Eerder dit jaar heeft Proxy Sint-Lievens-Houtem de historie van Houtem gevierd met een historisch verzamelalbum. Het boek is in het leven geroepen vanwege het 15 jarig jubileum van de winkel. Daarnaast leende het zich perfect als heropeningsactie na de verbouwing van de winkel!
Met deze actie wilden ze graag de lokale geschiedenis belichten en een mooie koppeling maken naar de eigen onderneming. De onderneming is namelijk vanaf 1985 ook langzaamaan geëvolueerd tot de Proxy Delhaize die het nu is. Samen met de vereniging Heemkunde Houtem hebben zij het album samengesteld met maar liefst 175 nostalgische afbeeldingen. Een rijke historie! Zaakvoerders Vivianne en Margo hoopten op een groot succes en een schot in de roos in de harten van de bewoners van Houtem. En óf dat is gelukt…

In het kort

  • Actie met een historisch verzamelalbum van Houtem
  • Doel: nieuwe klanten werven en omzetgroei genereren
  • Grote enthousiasme tijdens en na de actie
  • Extra aandacht door verschillende lokale media
  • Daverend succes: mogelijke 2.0 versie over een aantal jaar!

Mooie omzetplus tijdens en na de actie!

Met het inzetten van deze actie wilde Proxy Sint-Lievens-Houtem nieuwe klanten werven naar de winkel. Een historische actie leent zich hier erg goed voor! Dat was ook te zien in de evaluatie: tijdens de actie is er een omzetgroei geweest van 8 tot 10%. Nadat de actie is afgelopen zijn er een flink aantal van deze klanten blijven hangen, waardoor de omzetgroei na de actie zelfs 1% bedraagt. De zaakvoerders geven ook aan meer ‘nieuwe gezichten’ in de winkel te zien na de actie, wat de omzetgroei onderbouwd. Daarnaast merken ze dat de verbinding met hun klanten ook is verbeterd. Het contact tussen het personeel en de klanten heeft een persoonlijker tintje gekregen, ook tijdens de actie. De verzamelaars toonden trots hun verzamelalbums en vertelde persoonlijke verhalen bij de afbeeldingen. Een zeer positief resultaat dus!

Wat zijn de concrete resultaten van deze actie geweest?

Naast dat het een succesvolle actie is geweest en een goede doorloop had, is het toch ook altijd leuk om de cijfers te weten. Bij deze!

0
boeken

in de eerste week uitgegeven.

0%
omzetgroei

tijdens de actie.

0
weken

na de ruilbeurs zijn klanten onderling nog aan het ruilen!

Het inzetten van het historische verzamelalbum is voor ons het een erg succesvolle zet geweest! We zien namelijk nieuwe klanten in de winkel, die voor de actie geen boodschappen bij ons deden. Onze klanten zijn zo enthousiast en wij ook! Alles was goed geregeld vanuit LLG: de begeleiding voor, tijdens en na het project was perfect!

Vivianne Vanden Eede - Sint-Lievens-Houtem

Onstuitbaar enthousiasme van bewoners, klanten en Heemkunde vereniging

Dat de actie zoveel los zou maken in de buurt hadden de zaakvoerders van Proxy Sint-Lievens-Houtem niet durven hopen. Maar niets is minder waar! Tijdens de actie hebben ze zoveel positieve feedback gekregen van de plaatjes-verzamelaars: nieuwe documenten, foto’s en vroegere feiten zijn bij de Heemkunde vereniging aangeleverd. Zo wordt de historie van Houtem steeds completer. Een ideaal uitgangspunt voor een mogelijke 2.0 versie over een aantal jaar!
Tijdens de actie is er ook een ruilbeursmiddag georganiseerd. Zo konden de verzamelaars plaatjes ruilen om zo hun plakalbums compleet te maken. Deze middag heeft wel van 13:00 tot 19:00 uur geduurd en zorgde voor wachtrijen tot buiten! Het enthousiasme was voelbaar, zowel bij de verzamelaars als bij het personeel van Proxy Sint-Lievens-Houtem.
Door dit enthousiasme heeft ook de lokale media ingehaakt op de actie. Via onderstaande button kunt u het artikel lezen.

Lees het artikel

Mogen wij u helpen met een succesvolle historische actie?

We adviseren u graag! U kunt ons altijd bellen of mailen om uw vraag aan ons voor te leggen. U kunt natuurlijk ook altijd het contactformulier invullen. Één van onze adviseurs komt graag binnen 24 uur met u in contact.