Hoe kunt u de verbinding met lokale verenigingen opzoeken?

Avatar foto
Geschreven door Miloe Deenen
08-09-22

Lokale verbinding zoeken klinkt simpel, maar hoe doe je dit eigenlijk? Een hele brede vraag met heel veel antwoordmogelijkheden, maar één onderdeel mag niet ontbreken: lokale initiatieven. Vrijwel iedereen is lid of ooit lid geweest van bijvoorbeeld een vereniging. Denk dan niet alleen aan sport, maar ook aan muziekverenigingen en lokale goede doelen. Deze lokale initiatieven brengen mensen samen. Hoe mooi is het om als supermarkt de verbinding te leggen met deze partijen? Is het sponsoren van een bord op de club dan voldoende? Het is een begin, maar wij geloven dat er meer nodig is. Dan komen we snel bij de vraag: waar te beginnen? In dit artikel presenteren we 4 manieren hoe u het beste de verbinding met lokale verenigingen kunt opzoeken. Natuurlijk inclusief concrete voorbeelden!

Zet lokale helden in de spotlight

Zoals eerder verteld in onze blog 5 tips om uw lokale trots te omarmen houden we van lokale initiatieven! U laat uw lokale betrokkenheid zien door de helden van deze lokale initiatieven in het zonnetje te zetten. Denk hierbij aan goede doelen of het verenigingsleven, scholen en verzorgingshuizen. Al deze initiatieven hebben helden om extra aandacht te geven. Zij dragen namelijk een steentje bij aan de samenhorigheid van uw buurt! Zowel jong als oud zijn betrokken bij deze initiatieven en zullen een meer persoonlijke band krijgen wanneer ook de gezichten achter de initiatieven gepresenteerd worden. Het bieden van dit podium voor deze lokale initiatieven heeft een positieve impact op het maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO).
Deze lokale helden kun je natuurlijk op verschillende manieren in de spotlight zetten. Ga bijvoorbeeld een samenwerking aan met een initiatief en geef ze een podium op uw Social Media kanalen. Op deze manier leren uw klanten meer over de initiatieven in hun buurt, toont u uw lokale betrokkenheid en biedt u hen de mogelijkheid om zich breder te profileren.
Daarnaast kunt u ook een verzamelalbum met stickers van het lokale verenigingsleven uitbrengen. Op deze manier trekt u de leden van deze verenigingen naar uw winkel, wat kan resulteren in een mooie omzetplus! Daarnaast zet u met deze actie de leden van de verenigingen in de spotlight en zullen zich daardoor gehoord voelen. Door het tonen van deze betrokkenheid zult u uw klanten in het hart raken. Mede hierdoor worden uw klanten échte fans van uw winkel!

Geef een financiële bijdrage en laat uw klanten mee beslissen

Vaak hebben lokale non-profit initiatieven geen gigantisch budget. Ze moeten het doen van giften en eventuele sponsoring. Voor sommige initiatieven is dit voldoende, maar soms is het juist fijn om een extra potje te hebben voor bijvoorbeeld het aanschaffen van nieuw materiaal of om nieuwe leden aan te trekken. U kunt uw betrokkenheid bij deze lokale initiatieven laten zien door een financiële bijdrage te doen. Dit kunt u op een relatief onpersoonlijke manier doen door een donatie over te maken, maar u kunt er natuurlijk ook meer gehoor aan geven. Of zelfs uw klanten erbij betrekken! Ons Beetjes concept is hier uitermate geschikt voor. Tijdens deze actie vraagt u uw klanten om mee te beslissen hoe de financiële bijdrage wordt verdeeld onder de verschillende lokale initiatieven die meedoen. Bij aankoop van een X bedrag ontvangt de klant een B’tje. Dit is een muntje die ze kunnen inleveren in het display wat bij u op de winkelvloer staat. In dit display heeft ieder lokaal initiatief zijn eigen inleverbuis. Hoe meer muntjes er verzameld worden voor een lokaal initiatief, hoe hoger de bijdrage zal zijn. Dit is een goede actie om verenigingen te ondersteunen, maar kunnen ook gekoppeld worden aan andere lokale initiatieven, zoals goede doelen, scholen of verzorgingshuizen! Wilt u meer van dit concept weten? Check dan hier de referentie van Proxy Grootzand.

Ondersteun verenigingen met materialen

Vooral sportverenigingen hebben eens in de zoveel tijd nieuwe materialen nodig. Om hen hierin te steunen zou u een donatie kunnen doen, zodat de club hiervoor nieuwe materialen kan aanschaffen. Met een mooie social media post kunt u dit onder de aandacht brengen bij uw volgers. Als u écht impact wilt maken op uw klanten en op deze lokale verenigingen, dan zouden we adviseren om het wat grootser aan te pakken. U wilt natuurlijk ook nog iets overhouden aan de actie en van uw klanten échte fans maken. Ons advies zou dan zijn om het concept MyClubStore in te zetten. Met deze actie kunnen de leden van de lokale verenigingen sparen voor gepersonaliseerde sportartikelen. Op deze manier trekt u de leden en familie/vrienden van de leden van deze verenigingen naar uw winkel. Bij u kunnen ze namelijk limited edition artikelen van de leden sparen! Aangezien er voor deze actie geen fotografie geregeld hoeft te worden, is deze laagdrempelig in te zetten. Daarnaast kunnen ook kleinere verenigingen makkelijker hierop aansluiten, waardoor het ingezet kan worden voor een bredere doelgroep.

Uitreiking cheque aan Diergaarde Blijdorp

Een actie op maat met een lokaal initiatief

Heeft u een lokaal evenement wat u in de spotlight wil zetten? Of wilt een ander lokaal initiatief een podium bieden? Dan is het natuurlijk ook altijd mogelijk om een actie op maat te maken. Zo hebben wij als Local Loyalty Group al eerder een actie ontwikkeld voor de Nijmeegse vierdaagse of Diergaarde Blijdorp om hen tijdens COVID-19 een extra steuntje in de rug te geven. Deze acties ontwikkelen we graag op maat, zodat u uw lokale verbinding bij deze lokale initiatieven kunt laten zien. Vaak is dit in de vorm van een verzamelalbum, zodat er een hoog doorspaarmechanisme in zit. Zo kunt u nieuwe klanten werven en bestaande klanten binden. Hier kunt u meer lezen over deze acties op maat. Heeft u zelf een prachtig idee om een lokaal initiatief te promoten, maar heeft u een partner nodig om dit verder uit te denken en vorm te geven? Onze creatieve vossen van the mountain fox helpen u hier maar al te graag mee! Daag ons uit om uw idee zo goed en professioneel mogelijk uit werken in een passend visueel concept. We gaan deze uitdaging graag met u aan!

Hopelijk hebben we met dit artikel wat inspiratie kunnen geven voor het opzoeken van de verbinding met lokale initiatieven. 

Zoals u ziet: er zijn meer dan genoeg mogelijkheden! En naast bovenstaande opties zullen er vast nog opties zijn die we in dit artikel niet hebben uitgelicht. Zo kunt u ook een lokaal evenement organiseren met een lokaal initiatief in de spotlights. De mogelijkheden zijn eindeloos! U mag ons altijd uitdagen om met nieuwe creatieve ideeën te komen om uw lokale marketingplan zo compleet mogelijk te maken. Of heeft u een idee wat wij écht moeten toevoegen in ons portfolio? Dan horen we natuurlijk graag hoe we onze diensten nog beter aan kunnen sluiten op uw behoeften.

Reacties

Reacties zijn gesloten.

Benieuwd welke tips wij nog meer hebben?

Vraag ons eens vrijblijvend om lokaal advies. Dit kunt u doen door direct contact op te nemen met onderstaande gegevens. U kunt natuurlijk ook het contactformulier invullen. We zullen dan z.s.m. bij u terug komen!

    Blijf nog even hangen er is nog meer te lezen