Tips voor onderscheidende lokale content, zowel online als offline!

Avatar foto
Geschreven door Miloe Deenen
15-06-21

Dat de lokale marketing strijd niet alleen meer offline wordt gestreden, is natuurlijk niets nieuws. Ook dat supermarkten van dezelfde kleur met elkaar concurreren in hetzelfde marktgebied, is ook redelijk bekend. Al deze geluiden geven duidelijk aan dat er spanning op de markt zit. Maar… Hoe kunt u zich dan onderscheiden in deze markt? Nieuwe klanten aantrekken of juist uw bestaande klanten belonen. Eén ding staat voorop: lokale content is key! Zo herkent iedere (nieuwe) klant de uitingen van uw winkel en ontstaat er direct een connectie. Hoe kunt u dat het beste doen? Wij geven u graag 4 tips hoe u zich lokaal kunt onderscheiden met lokale content.

Lokale content

Tip 1 – Lokale Social media content
Hoe kunt u uw klanten nog bereiken wanneer zij de winkel uit zijn gelopen? Precies, via social media! Maar welke content kan ik hiervoor het beste gebruiken? Lokale content natuurlijk! Breng de gezichten van uw winkel naar de mensen thuis door lokalen social media posts te maken. Gebruik uw medewerkers om een bepaalde actie uit te lichten of bijvoorbeeld een winactie uit te leggen. Heeft er iemand van het personeel een jubileum gehad? Dit kunt u allemaal delen op uw social media kanalen. Door het gebruiken van uw eigen medewerkers en uw eigen acties, trekt u uw winkelbeleving door naar uw klanten thuis. Localty, één van de partners binnen LLG, is een specialist in het verzorgen van lokale social media content. Zij verzinnen de leukste campagnes, zorgen dat uw social media kanalen er pico bello bij staan en ondersteunen ook in een stukje webcare voor eventuele vragen of opmerkingen via social media. Kortom: een optimale aansluiting van online bij uw offline winkelervaring!

Tip 2 – Lokale merken zichtbaar op de winkelvloer
Producten van grote A-merken kunnen consumenten vaak op veel verschillende locaties halen. Dit onderstreept dus niet perse het unieke karakter van uw winkel. Het toevoegen van een aantal lokale merken is dan natuurlijk een beter idee! Wellicht heeft u een lokale bierbrouwerij die graag hun biertjes bij u in de winkel presenteert? Of een chocolatier die de meest heerlijke bonbons maakt voor uw klanten? Dat onderstreept wél het unieke karakter en zal u dus verder onderscheiden in uw marktgebied. Als u helemaal uit wilt pakken kunt u misschien wel een eigen biertje brouwen, inclusief gepersonaliseerd etiket. De mogelijkheden hierin zijn eindeloos! Met de komst van het Proteus display, is het presenteren van deze producten op de winkelvloer natuurlijk een fluitje van een cent geworden. Een mooie second placement met uw eigen lokale biertje, hoe gaaf is dat? De foto hierboven is een mooi voorbeeld: Jumbo Macleane in Elst heeft dit idee beetgepakt en niet meer los gelaten. Samen met het grafisch adviesbureau the mountain fox is het een plaatje geworden! De kracht van een lokaal merk op de winkelvloer is subliem.

Tip 3 – Lokale beleving in en rondom de winkel
In 2020 en de eerste helft van 2021 viel er een gat in de samenleving; men mocht niet meer samenkomen, 1,5 meter afstand werd een feit en een leuk feestje zat er zeker niet meer in… Gelukkig is er weer een stipje aan de horizon om weer veel mooie evenementen te kunnen organiseren en het gat van eenzaamheid op te vullen. Ook u kunt hier een rol in spelen, door een lokaal evenement te organiseren. Vaak is dit een groot succes in samenwerking met een campagne die een aantal weken loopt in uw winkel. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een actie met het verzamelen van lokale sportplaatjes in combinatie met een groot toernooi, inclusief panna-voetbal workshops! De partners Tomorrow en Detail4Retail binnen de Local Loyalty Group slaan hiervoor vaak de handen ineen. Een goede samenwerking waarin de mooiste evenementen georganiseerd kunnen worden. Eén ding is zeker: uw klanten zullen nog lang napraten over deze beleving!

Tip 4 – Lokale videocontent
Uw medewerkers zijn de sterren van uw onderneming! Zij zijn het visitekaartje van uw winkel en staan dagelijks in contact met uw klanten. Daarnaast is er natuurlijk nog veel meer te leren over uw supermarkt dan dat de consument op dagelijkse basis ziet; hoe gaat het eraan toe achter de schermen? Wat zijn belangrijke producten in de schappen? Hoe worden deze (lokale) producten bereid? Om uw klant mee te nemen in de verhalen achter deze vragen én de herkenbaarheid van uw personeel te versterken, kunt u lokale videocontent laten maken. Een mooi voordeel aan videocontent is dat beeld wel 65.000 keer sneller verwerkt wordt in de hersenen dan een tekstuele boodschap! Daarnaast kunt u zelf richting geven aan de beelden, waardoor specifieke productgroepen mooi uitgelicht kunnen worden. De video hierboven is een goed voorbeeld van UW-S, één van de partners van LLG op het gebied van lokale videocontent. Er zijn zoveel verschillende mogelijkheden om uw klanten mee te nemen in het verhaal achter uw onderneming. Vertel het met prikkelend beeld, waardoor de binding met uw klanten nog beter wordt! Nog een pluspunt: u kunt het zowel online als offline gebruiken, bijvoorbeeld op schermen op uw winkelvloer.

Dus… Lokale content is key!

Er loopt dus stiekem zoveel moois rond in uw winkel wat u nog uitgebreider kunt benutten in uw lokale strijd. De herkenbaarheid van uw medewerkers en het laten zien van lokale merken is hierin belangrijk. Het geeft de klant mogelijkheid om op een dieper level een connectie te voelen met uw winkel en zijn medewerkers. We zijn benieuwd of u vooruit kunt met deze tips! We helpen u natuurlijk graag met de uitvoering, maar zijn vooral erg benieuwd wat u er zelf mee wil gaan doen. Laat u ons even weten wat de tips voor u hebben gedaan? We zijn benieuwd!

Reacties

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Wilt u meer tips over onderscheidende lokale content?

We komen graag met u in contact! U kunt ons altijd een mailtje sturen of bellen. De gegevens vindt u hieronder. Via het contactformulier kunt u natuurlijk ook altijd een berichtje achter laten. We zullen dan zo snel mogelijk contact met u opnemen!

    Blijf nog even hangen er is nog meer te lezen